azizler

asx40
Bu kadroya göre gerçekten absürt bir film olmuş, anlamakta gerçekten zorluk çektim. Haluk Bilginer'in 9 kere leyladan sonra izlediğim en alakasız filmi.
Filmin konusu spoiler vermeden söylemem gerekirse; yalnızlığın farklı varyanslarını anlatıyor diyebiliriz.

thodex

cio
Thodex'in ofisinde polis ekipleri arama yapmaya başladı.

Büyük geçmiş olsun arkadaşlar. Kimse kimseye bedava bir şey vermez. Zamanında 150 dogecoin bedava veriyordu.girmeyin dedim. Uyardım arkadaşlarımı ama beni dinlemediler. 2 arkadaşım şuanda 27 bin lira kaptırdılar. Toplamda 2 milyardan fazla vurgun olduğu düşünülüyor.

yurt sorunu

acikelli
Yurt sorunu ne zaman sorun olmaktan kalkar diye düşündüm de sanki sayısal veriler verilirse durum netlik kazanacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun bir gezi parkı benzeri olay olduğunu hatta provakasyon olduğunu belirtti.

bakan nebati

danisman
Bakan Nebati, savaşın olası etkilerine karşı, "Türk lirasına güvenin" dedi. 1 doların 13,8... TL olduğu duruma mı güvenelim acaba? Benim nedense kimseye ve hiçbir şeye güvenim kalmadı. İnsan oğlunun elinin değdiği her şey harabeden ve viraneden başka bir şey değil. Tek umudum Allah'ım. Zira mal da O'nun, can da...

iphone 12 fiyatları

suluman
Hala ıphone 4 kullanıyorum 4s de değil. Adamlar nasıl yapıyorsa emektar hala canavar gibi çalışıyor. Sanırım ıphone için milat taşı bu efsane kasa 4 modelleri. Bundan daha iyisi olamaz diyorduk ama o telefonlardan sonra şimdikiler uzay gemisi gibi. El yakıyor alamıyoruz orası ayrı.

falan filan modu

konseptsiz
2018'in haberlediği her şeyi 2019'da görüp yaşayıp üstüne 2020'de pandemi ile yüzleştikten sonra kuyruğu dik tutmaya çalışmak...Evine gelen arkadaşının kahvesini şekerli diye yanlışlıkla tuzlu yapıp biz kahveyi hep böyle içiyoruz demeye benziyor

antalya yangın

birsinema
Antalya'da çıkan feci yangının araştırmaları devam ediyor. Şüpheli olarak tutuklanan bir kişi yapılan soruşturma sonucunda ormanı bin lira karşılığında yaktığını benzini döke döke gittiğini söyledi. Yani bu korkunç bir ifade.Bu durum herkesin herşeyi yapabileceğini gösteriyor.

zonguldak'ta hortum

oteero


Zonguldak ilimizde şehrin 2 kilometre açığında aynı anda 3 adet hortum meydana geldi. Hortumla sadece 5 dakika sürsede bu 5 dakika halkta büyük paniğe sebebiyet verdi. Hortumlar bildiğiniz gibi suda oluşuyor neyseki okyanusa yakın değiliz de bizim ülkemizde büyük hortum oluşmuyor.

türkiye'deki olumsuz kar yağışı koşullarının bıraktığı izler

danisman
Nur Dağında mahsur kalan bir vatandaş: “Tam 15 saattir Nur Dağında kaldık. Şuan bazı araçların içleri hiçbir yaşam belirtisi vermiyor.” diyerek paylaşım yaptı bir vatandaş. Allah'ım darda kalmış olanlara ve hepimize sen yardım et. Yoğun kar nedeniyle hava koşulları birçok yerde olumsuz, özellikle dağlık alanlarda. Dolayısıyla yardım ekipleri birçok yere ya ulaşamıyor ya da çok geç varabiliyor. Bu da bekleyen için hayat öpücüğü demek zaten. Allah'ım darda kalan herkesin yardımcısı olsun.

oruç tutmayanın sahura kalkması

farmasiyen
sahurda patates kızartması, sucuklu tost gibi dişe değen lezzetli bir şeyler varsa onları kaçırmamak için uykusundan feragat ederek (!) 'utanmadan' sahur sofrasında boşuna yer işgal etme durumu!
nasıl tanımlama ama? kendimi wikipedia genel müdürü gibi hissettim. (!) wikipedia'da öyle bir görev dağılımı var mı bilmiyorum ama eski defterler'de yazar rütbesi bize yeter dostlar, başka bir mertebe aramaya gerek yok! ❤️

konumuza geri dönecek olursak: keyfî, kasten, hiçbir mazareti olmadığı halde oruç tutmayan kimsenin sahur masasına oturup tıkınması bence tam anlamıyla bir görgüsüzlüktür. o sofraya allah rızası için oturmuş olan ve gün boyu aç kalacağı için bir şeyler yiyerek midesini doldurmaya çalışan insanların yemeğine göz dikmektir.
sen nasıl olsa oruç tutmadığın için günün her saati yemek yeme potansiyeline ve imkânına sahipken, onların birkaç saatlik zaman diliminde yemesi gereken yiyeceklere neden saldırırsın? anlamak mümkün değil.
dolayısıyla oruç tutmayıp sahur sofrasına oturma eylemi, oruç tutacak olanların gıdasını azaltma, onların vitamin ve mieral ihtiyacını tam olarak karşılamalarına engel olma, yeterince doymalarını önleme teşebbüsüdür! (bu tanım ders kitaplarına girmeli.) 😂
bir de bunun, 'oruç tutmadığı halde iftar sofrasına herkesten önce oturan' versiyonu vardır.
oruç tutmadığı halde iftar verenler, oruç tutmayıp iftar davetlerine gidenler, neler neler.
bu tarz insanların türevleri çoktur.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun