alikahya çocuk hastanesi

terabap
Kocaeli ilimizde derince devlet hastanesine bağlı olarak hizmet vermekte. Evet burası bir devlet hastanesi. Konum olarak şehir merkezinin biraz dışında. Ama beklediğimden daha iyi diyebilirim. Ferah fiziki yapısı ve ilgili, özverili hekimleri ile taktiri hak ediyor.

'çocuklarımın hristiyan yapılmasından korkuyorum'

subham
Yıllardır duyulan bir haber. Alman'lar Türk çocuklarını alıyorlar kendi kültürlerine göre yetiştiriyorlar diye. Bazen ufak bir aile kavgasında pireyi deve yaparak çocuklara el koyuyorlar diye. Sene 2020 oldu bu tarz haberleri her yıl duyuyoruz biraz dikkat edilmeli ve insan haklarına güvenmemek lazım elin gavurunda. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok...

manuş baba sivas konseri

danisman
Sivas'ta 10 bin kişinin akın ettiği konserinde soğuk havayı gerekçe göstererek sahneye çıkmayan Manuş Baba, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Konser için gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen şarkıcı, "Sahneyi kuran teknik ekibin, siz dinleyicilerimizin, bizim ve görevli ekiplerin hayatını riske etmemek için iptal ettik" dedi. Bana çok absurd geldi bu durum. Kalabalık yerlere girme taraftarı değilim hele ki bu pandemi doneminde, ama madem 10 binlerin katılacağı bir konser olacak, zamanında ve eksiksiz neden öncesinden önlemler alınmıyor ve durumdan emin olunmuyor da o kadar millet soğukta bekletiliyor. Allah razı olsun milletimiz de en ufak bir şeyde bile dinlemeden araştırmasını yapmadan direkt atlayabiliyor balıklar gibi denize. Durun önce bazı şeyler netlik kazansın, ondan sonra hareket edin. Zira bu saçmalığı yaşamak zorunda kalmazdınız. Kusura bakmayın ama burda sadece Manus Baba suçlu değil, hep beraber diğerleri de onunla aynı kefede bence.

dünyanın dolandırıcılarla imtihanı

danisman
FBI, geçen yıl Amerikalıların 'Tinder Avcısı' dizisindekine benzer şekilde dolandırıldığını ve 1 milyar dolardan fazla para kaptırdıklarını duyurdu. Allah herkesi ıslah etsin. Bu dolandırıcı yani hırsızları da helak etsin. Millet artık kime neye güveneceğini bilemiyor. İyi valla insanlar hamal gibi çalışsın, didinsin. Sonra kendini bilmeyen hayırsız ve imansız birileri gelsin hazıra konsun. Bu neyin kafası böyle ya, hangi ara bu millet bu hale geldi. Ya da daha öncesinde de vardı da biz mi bilmiyorduk?

kızlar okumaz

farmasiyen
Sığ görüşlü, kendini dar kalıplara hapsetmiş, eğitim ve öğretimin yalnızca erkeklere mahsus bir hak olduğuna inanarak dünyanın en mantıksız eylemlerinden birini gerçekleştiren kişilerin savunduğu görüş. okuyup meslek sahibi olan herkes bu insanlara susturucu birer cevaptır. hele okuyup gerçekten çok iyi yerlere gelen, tüm maddi veya manevi imkânsızlıklara rağmen başaran insanlar karşısında bu zihniyete sahip olanların söyleyebileceği bir şey yoktur. umarım böyle düşünenler bir an önce bu hatadan döner.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun