ismet inönü

dorukisrak
10/11/1938 yılında atamızın kaybı ile boşalan cumhurbaşkanlığı mevkisine ismet inönü paşa seçilmiştir. 57 yaşında saat 09.05'te gözlerini yuman atamızın vefatından sonra ülkede ulusal yasda ilan edilmiş.

bambu çubuklar

celikci
Dün bim ganimetlerinden gene faydalandık ve kardeşime bambu çubuklar aldık. Baya ucuz oldu bu alışveriş 40 TL ye aldık bu çubukları. Çocuklar için oldukça geliştirici özellikleri var biz çok sevdik ailecek. Denge kordinasyona çok katkı sagliyor. Eğlenceli vakit geçiriliyor.

istanbul'un kurtuluşu

subham

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşunun yıldönümündeyiz arkadaşlar. Rabbim tekrar yaşatmasın bu ülkeye işgal altında geçen günleri. Esaret kadar kötüsü yoktur hele ki kendi topraklarında anavatanında esaret altında kalmak. İnşallah Azerbaycan'da dağlık karabağ'dan muzaffer ayrılacak yıllar sonra.

anne sevgisi

sopranma
Anne sevgisi çok değerlidir. Paha biçilemez bir sevgidir.Üzerimize titreyen, Dişimiz ağrısa içi yanan güzel kalpli anneler. Evladın başına bir şey geldiğinde içi kan ağlayan, uyuyamayan anneler sizler iyi ki varsınız. Peygamberimiz Cennet annelerin ayağı altındadır buyurmuş. Çünkü onlar buna layıklar. Dünyanın en güzel gözleriyle en masum şekilde onlar bakarlar.

Annelerin kıymetini bilin.

kürşat ayvatoğlu

ahmetbeyler
Eski Ak parti merkez personeli olan Kürşat Ayvatoğlu yapılan inceleme sonucu adlı kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İlginç olan kokoin kullandığını sonuna kadar inkar etmesi hatta ve hatta pudra şekeri kokladığını iddia etmesi idi. Bu bey arkadaşları ile sanki kokoin içiyormuş gibi yapmış halbuki şaka yapmış pudra şekeri çekmiş burnuna.

uzaktan eğitim

acikelli
Malesef vaka sayıları dolayısıyla uzaktan eğitim devam ediyor. Fakat anaokulları bu kapsam dışında kaldı. Yalnız şöyle bir ayrıntı var. Eğer anaokulu ilkokul binası içerisinde yer alıyorsa okul olmuyor. Uzaktan eğitime devam ediliyor.

haftasonu havası

civardagezer
Her işte bir hayır vardır ve rabbimin hikmetinden sual olunmaz diye boşuna söylememiş atalarımız. Havalar birde güzel olsa çıksa herkes zaten rekor seviyede olan vaka sayıları hepten patlayacak. Az oturun evinizde artık biraz sıkılın iyidir hasta olmaktan yada sevdiklerini hastalıktan kaybetmekten...

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun