başakşehir

unfollow
ilk 35 dakika içinde 3 golü afiyetle kalesine indirmiş olan takım. Manchester'ı maçın ikinci yarısında biraz sallamış olsa da yıkmayı başaramamıştır. Visca tarafından atılan şut direkte patlamıştır ve Deniz Türüç ile gol bulan takım maalesef bu noktada güme gitmiştir. şampiyonlar ligi'nde bizi temsil eden tek takım kendisi olmasına ve istanbul'da -deyim yerindeyse- tarih yazarak M.United'ı .2-1 mağlup etmesine rağmen ne yazık ki ingiltere'de aynı performansı gösterememiştir. Old Trafford'ın ilk 35 dakikasında Rashford tarafından atılan 1 golü ve ve Bruno Fernandes tarafından atılan 2 golü önleyemeyen turuncu-lacivertlilerin bir hatası da, Demba Ba ile iki gol fırsatını değerlendirememeleri olmuştur. Senegalli forvet, hem 38. hem de 42. dakikalarda gol pozisyonuna girmişken bunu elinden kaçırmıştır. Deniz Türüç'le bulunan o 1 golün devamı gelmemiştir. deniz'in 75. dakikada sıradışı bir frikik ile farkın ikiye inmesini sağlamasından dolayı bir sevinç yaşanmış; 79. dakikada ise Visca attığı şut üst direkte patlamıştır. Visca'nın 87. dakikadaki şutu ise Gea tarafından kurtarılmıştır. netice olarak; 4-1 biten bu maç Başakşehir'lileri üzmüştür. takım şimdi 2 Aralık'ta Leipzig'i misafir etmeye hazırlanmaktadır.

çöpçatanlık siteleri

farmasiyen
tam da adına uygun şekilde hareket eden, çöp gibi bir işe yaramayan internet sayfaları topluluğu. amaçları insanların izdivâcına vesîle olmak, aslında hayırlı bir işe imza atmaktır. (!) bunun için kâr amacı gütmeden insanlara hizmet verirler. daha doğrusu verdiklerini iddia ederler. oysa bir sitenin kullanıcılarından para istememesi veya reklamlarla bile olsa gelir elde etmemesi, onun iyi bir site olması için yeterli değildir. evde kalmak canına tak eden kişiler kendini can havliyle çöpçatan sitelerine atıp, artık şansına kim çıkarsa onunla bir muhabbet tesis etmeye çalışır. gerçi iki insanın arasını bulan, dünya evine girmelerine aracılık eden herkes çöpçatan olarak nitelendirilemez. hayırlı işe tavassut etmek güzeldir. fakat bunu yapacak olan nternet siteleri değildir. webcam üzerinden âşık olan kişi de çeyiz niyetine artık gif paketi falan gönderir. takı olarak emoji takar. çocuklarının adlarını da nuriye, fevziye, dûriye, hayriye koymak yerine; dijitaliye, onliniye, sosyaliye falan koyar. kaldırılan evlilik programlarının internetteki uzantıları çöpçatan siteleridir. bunları imhâ ederek insanlık için bir adım daha atmak gerekir.

tüik açıklaması

danisman
TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yaşayanlar eğer doğdukları kentte kalmış olsaydı Şanlıurfa ülkenin en kalabalık kenti olacaktı. Çok normal bir tespit. Malum doğurganlık oranlarının çok yüksek olduğu yerlerde ki buralar neresi olursa olsun, nüfus da bağlı olarak yüksek olur. Hele ki ölüm oranları düşük ve göçün olmadığı yerlerde buralar. Bu durumdaki yerler için nüfusun fazla olması da gayet normal.

kapak etmek

farmasiyen
karşısındaki insanı dumura uğratmak, laflarıyla susturmak, cevap veremeyecek hâle getirmek, argo karşılığıyla -oturtmak-. bunu küfür ve hakaret etmeden yapmak yetenek işidir. insanlar genelde 'kapak etmek'ten ağız dolusu sövmeyi anlar. oysa bu 'kapak' etmek değil 'kendi seviyesinin düşüklüğünü ispat' etmektir. övgü de yergi de ölçülü olmalıdır. ikisi de ince iştir ve överken göklere çıkarmak, eleştirirken yerin dibine sokmak âdil değildir. her insanın olumlu ve olumsuz yönleri vardır. methetmek de tenkid etmek de muvazeneli olmalıdır. muhatabımızı kapak etmek istiyorsak bunu gizli mesaj içeren, hani pat diye söylemeyip de inceden inceden dokunduran iğneleyici sözlerle yapmalıyız. edebiyatımız iyiyse tariz, kinaye vb. sanatları hakkındaki bilgimiz işte böyle durumlarda devreye girer. yok edebiyatımız kötüyse; sağdan soldan bulduğumuz kapak sözlerle durumu kurtarmaya çalışırız. bir de iki kişi ağız dalaşı yaparken onları büyük bir zevkle izleyen insanların tezahürat yapmaları, biri birine laf atınca 'oooo! gazoz kapağı!' diye kışkırtmaları, iki tarafı gaza getirerek kavgayı kızıştırmaları âdettendir. ama bazıları gerçekten de sadece ağır sözlerden anlıyor, bunu inkâr etmek mümkün değildir. öyleyse onlara, anladıkları dilden konuşmak gerekir.

teoman duralı

danisman
7 Şubat 1947 Zonguldak doğumludur. Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı 72 yaşında vefat etti. Fikriyat.com yazarı olan Duralı son olarak TRT ekranlarında 'Felsefe Söyleşileri' adlı programı da yapmıştı. Duralı'nın naaşı, Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. Allahtan rahmet diliyorum.

rojin haspolat

keklik
Suanda fenerbahcenin oyuncusu olan ozan tufanla evlidir ve 2 yil beraberlik yasadiktan sonra evlenip mutlu bir aile hayatina giren guzel bir kadindir. Veinsallah daha mutlu olabilecegi gunler olacaktir ve ozan tufanla guzel ve mutlu bir hayat surmek dilegiyle insallah saglik sihhat icinde yasarlar.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun