hull city'nin devri

danisman
Hull City'de teknik direktör Şota Arveladze dönemi resmen başladı. Hull City, teknik direktör Şota Arveladze ile 2,5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. Acın Ilıcalı'nın satın aldığı Hull City, Swansea City'i 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Şota Arveladze, Championship kariyerine galibiyetle başladı. Hem takımı hem de başarılı teknik adamı kutluyoruz. Acun'un keyfine diyecek yoktur şimdi:))

mısır'da bulunan 2500 yıllık tabutlar halka sergilendi

celikci

Geçtiğimiz haftalarda Mısır'da 2500 yıllık tabut bulunduğunu haberlerde görmüştük. Şimdi ise toplam sayı 59'a yükselmiş ve tabutları halkın görmesi için görücüye çıkarmışlar. Güzel bir sergi olmuş milattan önce 6. veya 7. yüzyıldan kaldığı sanılan tabutlar için 200 kadar basın mensubu da katılmı. Bu kadar korunmuş olması tahta malzemeden yapılmış tabutlar için; o dönemde bile bilimde ne kadar ileri olduklarının kanıtı sanırım.

hayatın anlamı

farmasiyen
'ben neden yaşıyorum?' şeklindeki sorunun cevabıdır. kişiden kişiye göre değişir. kimileri için hayatın anlamı paradır. para harcamamak için kazanılır. ne kadar para kazanılırsa o kadar iyidir. para kazanmak için her şey yapılabilir, herhangi bir sakıncası yoktur. (!) kimilerine göre de hayatın anlamı aşktır. daha doğrusu aşk sandıkları duygudur. bir kadın/adam için herkesi karşısına alanlar, onu hayatının merkezine koyup onun için yaşayanlar; o kendisini terk edince çareyi ya intiharda, ya içki-uyuşturucuda arar. esasen, sevgili/eş olsun, başka bir insan olsun; kimseyi alternatifsiz, vazgeçilmez olarak görmemek, ona saplantı derecesinde bağımlı olmamak gerekir. herkes ailesini, arkadaşlarını, sevgilisini sever ancak bunun çığrından çıkmaması gerekir. sevgi gibi temiz bir duygu bile, aşırıya kaçıldığında yahut yanlış kişiye karşı hissedildiğinde zararlı olur.
Bazıları da hayatın anlamını 'din' olarak görür. gerçek müslümanlar dünyaya ibadet etmek için gelmiş olduklarına inanır ve bu doğrultuda yaşamaya çalışır. hristiyanlık, yahudilik ve diğer din mensuplarından da kendini, kendi inandığı dine vererek yaşayanlar çoktur ancak müslümanlar tek doğru dinin islam olduğunu bilir.
hayatın anlamı göreceli bir kavramdır. bununla beraber hayatın anlamı dediğimiz şeyin; yemek, içmek yatmak; gününü gün etmek olmadığı kesindir. maneviyatı güçlü olan insanlar için dünyevi şeyler hayatın anlamı değil; hayatın anlamına ulaşmak için bir araçtır. onlara göre bu hayatın anlamı ahiret hayatına hazırlıktır.
çoğu ebevyn için hayatın anlamı evlatlarıyken, büyük insanlar için; dünyaya kendisinden sonra yüzyıllar boyu kalacak, insanların faydalanacağı eserler bırakabilmektir.

fahiş fatura

senasizm
geçtiğimiz aylarda elektrik faturasına 1500 tl ödedik. ve hayatımızın şokuydu. pazara, markete, mağazaya gittiğimizde aldığımız poşeti doldurmuyorken ödediğimiz cebimizi boşaltıyorsa ben diyecek bir şey bulamıyorum. arttı ve artmaya da devam ediyor. üretimi olmayan toplumların tüketime olan açlığa maruz bırakılması. en kötü günlerimiz böyle mi olacak yoksa daha da kötü günler bizi bekliyor mu düşündürmüyor değil. eskiden ev almak biraz çaba ile mümkün olabiliyorken şu anda ev almak hayal. gece yatarken kafamızda kurduğumuz en uçuk şeyler en basit şeylere indirgendi. umarım daha rahat yaşam standartları, daha ferah bir hayat bizleri bekler...

formula 1 seyircisiz olacak

kelekci

Formula 1 uzun yıllar sonra yeniden İstanbul'da yapılacak ama valilikten açıklanan karar üzdü gerçekten. Yarış seyircisiz olacakmış satılan biletlerinde iadesi biletix tarafından yapılacakmış. Zaten turistte gelemezdi bu sene sanırım döviz açısından iyi olurdu gelseler. Vardır bir hayır umarım seneye de istanbul'da yarış düzenlenir bu sefer korona virüs salgını da geride kalır ve ful dolar tribünler.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun