atatürk

polipoli
Ataturk turkiye cumhuriyetin kurtarici lider ruhlu bir insandir ama ona yapilan hakaretler bazen haddini asacak sekildedir ayasofyadaki cami imaminin ataurke zalim kafir demesi cok buyuk tepkiye neden oldu.Ataturkun kurmus oldugu mekanlarda maasini alan insanlarin bukadar nankor olmasi insani cok buyuk yaraliyor.

gıda israfı

mavidis
Ultra her şey dahil otellerin artıkları şişiriyor olabilir listeyi. Barınaklara gidiyor vs diyorlar ama ben inanmıyorum yada göstermelik gidiyordur diye düşünüyorum. Aklıma the platform filmi geldi gerçekten dünyada herkes ihtiyacı kadar yese ve israf yapmasa dünyada kimse açlık çekmez.

getir

nedre
Özellikle pandemi döneminde verdiği hizmetle gönülleri fethetmiş uygulama. Hakkında asılsız bir çok haber yapıldı ama her zaman aldığım hizmetten memnun kaldım. Artılar;
- 15dk da kapımda
- Fiyatlar normal
- Neredeyse her gün kampanyası var marketten daha ucuza geliyor çoğu zaman
Eksiler;
Sanırım her yerde yok

Edit: Sahte hesap açıp kampanyadan faydalananlar da ne bileyim. Neredeyse tüm forumlarda hesap alım satımı görüyorum

awake

ahmetbeyler
Başrollerde Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh, Barry Pepper, Finn Jones, Shamier Anderson, Ariana Greenblatt, Frances Fisher, Elias Edraki, Lucius Hoyos ve Gil Bellows var. Awake uyumayanlar anlaminda. İzledik bizide uyutmadı. Spoilere a gerek yok arkadaşlar ama tavsiye edilesi.

yetişkin otelleri

dorukisrak
Yetişkin oteli de neymiş derseniz şöyle açıklayayım. Çocuk kabul etmeyen oteller. Bu konaklama mekanlarının da kriterli olanları da var. Mesela +12 yada +15 gibi. Bunlar yaş sınırı koyuyorlar. Bu işin Türkçesi çocuk çocuk sesi çekemicez hiç kusura bakmayın. ☺️

istanbul sokaklarında kılıçla dolaşanlar

danisman
İstanbul'da yabancı uyruklu bir şahsın üzerinden kemer görünümlü 60 cm kılıç çıktı. Anlayamıyorum, insanlar neden bu kadar kan dökmeye, öldürmeye meraklı. Eğer bir kişi sokaklarda kılıçla ya da başka bir silahla dolaşma gereğini duyuyorsa, bu sadece onun için değil, hepimiz için geçerli ciddi bir güven problemi ve çok ciddi manada insani sıkıntılar var demektir. İnsanların her türlü şerrinden sana sığınırım Allahim. Zira insana en büyük zarar yine insandan gelmektedir. Homo homini lupus maalesef.

tiktok askerleri

terabap
Tiktok ta asker ve terörist olarak karşılıklı yayın yaparak fenomen olmaya çalışan sahtekarlar türedi. İnsanlarda bu yayınları takip ediyor milliyetçi duygularla oynanmasına izin veriyor. Sosyal medya yasası belkide gerekiyordur artık bunları atıcan hapse direk !

erkeklik

ahmetbeyler
Onda dokuzu kaçmak olan hadisedir. Klavye başında herkes erkek olur ama iş kavgaya ve benzeri bir hadise gelince erkeklik eşittir kaçmak olur. Asıl erkeklik yaptığın davranışın arkasında durup ne olursa olsun sonuçlarına katlanmaktır.

hoş geldiniz, bilginizle fikirler ve eleştiriler getirdiniz.


eski defterler ile zamanda yolculuk açılıyor. dün, bugün, yarın ve sonsuza değin el değmemiş konularda deneyim ve düşüncelerinizi açıkça paylaşabildiğimiz kronolojik bilgilik, hayata dair ne varsa aklınızdakilere 7/24 tercüman olacak etik çerçevede bir topluluğuz.
üyemiz olarak, zaman makinesi eski defterler'e siz de özgürce yazılar yazmak ve yönetimine katılmak ister misiniz? iletişim: sozluk@eskidefterler.com / +908503022238

hemen yazar olun